gallery/smartphone-325482_640

Website laten maken

Website laten maken

Het bouwen van een website is niet eenvoudig - zeker niet als u geen ervaren grafisch ontwerper, website ontwerper of website ontwikkelaar (codeur) bent. 

Het goede nieuws is dat het ook geen raketwetenschap is.

Tegenwoordig zijn er veel codevrije, drag & drop website bouwers beschikbaar om je te helpen de "Ik weet niet hoe ik moet coderen" hindernis over te slaan.

Maar toch kan het zijn dat je op een gegeven moment professionele hulp nodig hebt met je website en grafische ontwerpen.

Terwijl wij bij Website Builder Expert streven ernaar om gewone mensen in staat te stellen om een website te bouwen op hun eigen, maar we erkennen ook de waarde van het inhuren van een bekwame ontwerper die u veel tijd kan besparen wanneer uw website klaar is voor deze fase - wanneer uw website krijgt tractie met bezoekers, zodat uw bedrijf profiteert van uw aanwezigheid op het web.

(Sidenote: Als u net begint met een gloednieuw bedrijf en u weet niet zeker of het idee zal werken, ontmoedigen wij u eigenlijk om een ontwerper in te huren. We overlopen hier onze redenen waarom.)

Onze ervaringen zijn een beetje uniek in die zin dat we aan beide zijden van het hek zijn geweest als:

Website-eigenaren die ontwerpers hebben ingehuurd; en zoals
Website ontwerpers die zijn ingehuurd door andere website-eigenaren.
Zo hebben we een uniek perspectief op zowel het leveren van ontwerpdiensten aan klanten, maar ook op het inhuren van website-ontwerpers, grafisch ontwerpers en website-ontwikkelaars/coders.

Als dit iets is dat nieuw is voor u, begrijpen we uw frustratie en uitdagingen, omdat we al eerder met dit spel hebben geworsteld.

In deze gids zullen we onze ervaringen delen over hoe we effectief website ontwerpers, grafisch ontwerpers en ontwikkelaars kunnen vinden, inhuren en beheren.

Het is een gids die we wensten te vinden toen we voor het eerst begonnen. Hopelijk helpt dit je op de juiste weg en bespaart het je onderweg veel frustratie!

 

Hoe kies ik een ontwerper of ontwikkelaar die geschikt is voor mij?

Als je al eerder mensen hebt ingehuurd, dan weet je dat een cv niet altijd weergeeft hoe goed een persoon in je bedrijf past.

Natuurlijk, een cv kan ongeschoolde mensen zonder kwalificaties verwijderen, maar wat als alle sollicitanten dezelfde vaardigheden en ervaringen hebben? Hoe kies je de juiste?

Dit is vooral een uitdaging als je een functie inhuurt waar je nog geen ervaring mee hebt, zoals het ontwerpen en maken van websites.

Het inhuren van een verkeerde persoon is een echt probleem en het is een probleem dat iedereen op een bepaald moment tegenkomt.

Dus weet dat niet elke ontwerper die u inhuurt zal werken als een rockster. Het is slechts een deel van het proces.

Dat gezegd hebbende, zijn er bepaalde stappen die u kunt nemen om uw kansen op het inhuren van een solide ontwerper die u goed kunt werken met te verbeteren.

 

Welk type Freelancer (ontwerper en/of ontwikkelaar) heeft u nodig?
Om de klus goed te klaren, heeft u het juiste gereedschap nodig. Zo begrijpt u beter wat de job inhoudt.

Om de juiste ontwerper of ontwikkelaar voor uw website in te huren, moet u eerst begrijpen wat u probeert te bereiken met uw website laten maken.

Hoe kunt u anders de juiste persoon vinden als u niet eens weet wat u gedaan wilt krijgen?

Wanneer u een website bouwt, zijn er twee belangrijke onderdelen:

Website ontwerp; en
Website codering.
Dit zijn twee verschillende vaardigheden. U kunt ook niet:

Zoek verschillende specialisten om elk van de klusjes te klaren (bv. huur iemand in om uw website te ontwerpen, en huur iemand anders om de website voor u te coderen), of
U kunt een generalist inhuren die beide taken kan uitvoeren (d.w.z. iemand die goed kan ontwerpen en coderen).
Als het gaat om het ontwerpen en bouwen van websites, zijn er 3 soorten experts die betrokken kunnen worden bij het proces:

Grafisch ontwerpers
Website ontwerpers
Ontwikkelaars/coders